10:00

Kvicksunds SK P 05

Referat: BK Sport P 05 Gul - Kvicksunds SK P 05

Dags för höstpremiär i serien och för motståndet denna gång stod Kvicksund. Tidig samling i burarna och det var 10 laddade killar som kom till match efter 2 återbud. Efter lite parkeringskaos då det var hundtävling på Ekängen med 10000 bilar och 5000 hundar så kom också Kvicksund fram till planen med en knapp halvtimme kvar till match.

Efter lite sedvanlig uppvärmning och smålagspel samt skott så var det dags att dra igång matchen. Vi gick igenom vilka positioner vi skulle ha samt att det är viktigt att gå ut och ge 100 %, att prata med varandra, släppa bollen i tid och vilja ha mycket boll.

Matchen börjar och det är lite tafatt i starten. Efter en stund så tar vi över spelet lite mer och mycket spel är förlagt på Kvicksunds planhalva. Vi skapar mängder med chanser men Kvicksund jobbar stenhårt samt har en målvakt som tar många av de skott som vi får på mål. Till slut får vi dock in en boll och tar ledningen varpå Kvicksund kvitterar. Vi gör också 2-1 och straxt före halvtid sätter Kvicksund också dit sitt andra mål och ställningen i halvtid är 2-2. Sett till spel och målchanser så borde vi kanske ha haft ledningen med ett par bollar i halvtid men det gäller att få in bolluslingen.

I halvtid pratade vi om att vi måste gå på boll innan studs på utsparkar då Kvicksund med sina lite större killar utnyttjade de lägen då vi inte gjorde det och skapade heta målchanser. Vi skulle också möta upp med våra mittfältare när backarna hade boll och inte bara dra i djupled.

Andra halvlek startar och vi fortsätter att skapa chanser men har riktigt svårt att få in bollen i mål. På en kontring gör Kvicksund 3-2 där vi borde ha fått frispark för hands i momentet innan. Det kändes allt annat än rättvist och det blev en del huvuden som gick ner sig för en stund. Vi kvitterar dock efter en stund och sen bjöd laget upp till riktigt fint spel där vi fick se mängder med fina framspelningar som resulterade i mål samt ett riktigt snyggt nickmål av Viktor P. på en hörna. Den utdelning vi inte fick i första halvlek fick vi igen i mängd under slutkvarten av andra halvlek och matchen slutade 9-3.

Vi tackar alla spelare i laget från målvakt, backar, mittfält och upp till anfall för en riktigt bra match där vi biter ihop rejält trots att bollen under långa perioder inte riktigt vill gå vår väg. Hårt arbete och bra spel gav dock till slut resultat. Tack också till Kvicksund som är riktigt tufft lag att möta för en bra match. Tack också till publiken på båda sidor för ert stöd till våra lag. Riktigt bra uppslutning och det borde ha blivit kassarekord vid kaffebordet. Nu tar vi nya tag och tränar i veckan och ser fram emot kommande matcher.